5.3.2017

Projekti agilitysnautseri


Tänään aamulla oli Rinan ensimmäiset agilitytreenit. Saatiin olla ihan kaksin maneesissa - toisaalta hyvä ja toisaalta huono juttu. Näin alkeissa en kyllä välttämättä katso häiriötä tarpeelliseksi. Ehtiihän sitä, ehkä jo seuraavalla kerralla. Apuohjaajaa sen sijaan olisin kaivannut palkkaukseen.

En ollut suunnitellut mitä tehtäisiin, mutta radalla oli sopivasti hyppy - putki - hyppy -suora, joten aloitettiin siitä. Ensin yksi hyppy. Riman sai laittaa tosi alas, koska Rina ensin kumartui ja tuli sen ali. Parilla toistolla tajusi että ahaa - ylihän tästä kuuluu mennä. Käytännössä koko hyppyesteen opettaminen on minulle aika vierasta, koska minikoiran kanssa on niin erilaista kuin maksin. Tavallaan. Aloitetaan nyt kuitenkin ensin matalilla korkeuksilla ja nostan rimoja pikkuhiljaa.

Putkeen kun Rinan sai kerran menemään, niin sepä olikin sitten hauska. Meni suoraa ja mutkaputkea. Välillä pidettiin vähän taukoa. Sitten kokeiltiin hyppy - putki, helppoa. Sitten vielä koko kolmen esteen pätkä. Vähän tuli kiire, tässä olisin kaivannut apuohjaajaa. Mutta sujui ilmankin.

Olipa kyllä hauska pitkästä aikaa treenata agilityä. Motivaatio on kohdillaan ja pää täynnä ideoita. Kontakteihin opetan 2on2offit, vaikka juoksukontaktit tuntuvatkin tällä hetkellä olevan "muotia". Vaikuttaa turhan haasteelliselta saada niistä toimivat, joten en lähde kokeilemaan pomppivaisen snautserini kanssa. Kepeille ei ole vielä suunnitelmaa, mutta taidan mennä käsiohjauksen ja ohjureiden yhdistelmällä. Kujakepitkin kyllä kiinnostaisivat vähän...

Eilen vielä jännitti miten Rina käyttäytyisi treeneissä. Uusi ympäristö ja kaiken lisäksi maneesi, jossa on luonnollisesti hevosten hajuja. Rina oli onneksi hyvin selvillä siitä, että nyt tehdään yhdessä! Ei kiinnostunut hajuista eikä muutenkaan haahuillut vaan kulki koko ajan mun kanssa. ❤ Rina osasi myös hienosti odottaa esteen takana lupaa.

Alkeet aion tosiaan opettaa Rinalle itsekseni. Keväällä kun siirrytään maneesista kentälle aletaan varmaankin treenaamaan ryhmässä. Tällaisia pohdintoja ja suunnitelmia tänään. Viikon päästä treenataan toivon mukaan seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti